Це був дуже емоційний матч, багатий і на голи і, на події. Ключовим моментом в цьому протистоянні «ЯРУД» і дебютанта другої ліги – «Вікторії» стало видалення Владислава Таранди за фол останньої надії на 64-й хвилині. Це різко змінило хід гри, але про все по порядку.

У «ЯРУД» перед стартовим матчем нового чемпіонату з’явилися суттєві проблеми. Відразу три футболіста «основи» – капітан Іван Мочевінскій, захисник Данило Бібік і півзахисник Данило Литовченко за станом здоров’я пропускали гру і Олег Краснопьоров включив до стартового протоколу чотирьох новачків – Івана Мамросенко, Ігоря Тищенка, Дмитра Мамри і Ігоря Биковського.

Така кадрова перестановка, звичайно ж, змінила звичний малюнок гри господарів поля. З огляду на той факт, що Вікторія посилилася дуже досвідченими і сильними виконавцями, їй з перших хвилин матчу вдалося захопити ігрову ініціативу і вже на 8-й хвилині повести в рахунку. «ЯРУД» за підтримки численних уболівальників намагався вирівняти гру, але в першому таймі забити свій гол не зумів. Маріупольцям вдалися лише два удари: перший у виконанні Ігоря Тищенка на 17-й хвилині (трохи вище воріт) і другий – удар Кирила Матвєєва на 27-й (відбитий воротарем), які дійсно були реально небезпечними.

У першому таймі Вікторія виглядала впевненою в собі і могла навіть збільшити рахунок. На 25-й хвилині удар в «дев’ятку» воріт відбив Олег Карнаух.

У другому таймі «ЯРУД» швидко домігся бажаного. На 52-й хвилині Гліб Литюк зрівняв рахунок, відправивши м’яч у сітку воріт «Вікторії» ударом головою з лінії воротарського майданчика. Через вісім хвилин Ігор Тищенко зробив довгу передачу в зону атаки на Максима Товстого і той, ювелірним пасом створив Єгору Булгакову гольовий момент, який Єгор впевнено реалізував. Трибуни «Західного» вибухнули оплесками – 2: 1.

Але вже через чотири хвилини «Вікторія» побігла в контратакуі  Владислав Таранда у власній штрафній почав відверто фолити. І був видалений з поля.

Олег Краснопьоров терміново зміцнив оборону, що втратила бійця, випустивши захисника Андрія Запорощенко замість півзахисника Ігоря Биковського. Але «Вікторія» відчула, що їй випав шанс і скористалася ним сповна. На 72-й хвилині удар капітана Вікторії Андрія Неліна у високому стрибку головою був точний. Рахунок у грі зрівнявся – 2: 2.

Вікторія, зробивши ряд замін, освіжила гру і на 78-й хвилині вдруге вийшла вперед. Дальньому удару Дмитра Гранкіна допомогло спекотне маріупольське сонце, на мить осліп Олега Карнауха і «ЯРУД» став програвати – 2: 3.

На 83-й хвилині замість Гліба Литюка в гру вступив наймолодший футболіст господарів – вісімнадцятирічний Данило Дмитрієв. Дебютант команди намагався допомогти своїм партнерам і на останній хвилині матчу заробив штрафний праворуч біля лінії штрафного майданчика «Вікторії». Потім були: навіс в сторону воріт, помилка голкіпера гостей, добивання м’яча в сітку Кирилом Лисенком. Неймовірний матч в меншості був врятований!

Прес-служба ФК “ЯРУД”

Similar Posts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *